MS 251

194.990 Ft
Raktáron
Cikkszám: 11432000550
Kompakt kialakításának köszönhetően a robusztus STIHL MS 251 benzines láncfűrész kiválóan alkalmas a magánszektorban és a műhelyekben végzett munkákhoz . Ez a láncfűrész különösen alkalmas erdei tűzifa betakarítására . A STIHL MS 251 benzines láncfűrész nagy vágási teljesítményével és tartós STIHL .325 RM3 fűrészláncával lenyűgöző . Az opcionális 40 cm-es sín segítségével a vastag fatörzsek is hatékonyan kivághatók és megmunkálhatók. Az MS 251 benzines láncfűrész STIHL 2-MIX motorral rendelkezik, 2,2 kW (3,0 LE) teljesítménnyel. Az egykaros működtetésnek köszönhetően az alapvető funkciókat, például a készülék indítását és leállítását egy kézzel is elvégezheti. Ez lehetővé teszi a láncfűrész kényelmesebb és biztonságosabb kezelését, mivel a jobb keze mindig a fogantyún maradhat. Az ízületek és az izmok védelme érdekében a STIHL antivibrációs rendszer csökkenti a motor és a munkagép rezgését.

Műszaki adatok

Műszaki adatok Érték
Lökettérfogat cm³ 45,6
Teljesítmény kW 2,2
Teljesítmény LE 3
Tömeg kg  4,8
Teljesítménysúly kg/kW 2,2
Vágáshossz cm 40
Fűrészlánc osztása .325"

Kezelési útmutatók és biztonsági előírások:

stihl

Légszűrőrendszer előleválasztással

A beszívott levegőt egy lendkerék hozza mozgásba. A centrifugális erő révén a nagyobb és nehezebb szennyező részecskék kifelé, továbbá az emelkedő rámpán keresztül felfelé perdülnek. Így az előleválasztó csatornának köszönhetően már rendkívüli mértékben megtisztított levegő jut a légszűrőbe.

stihl

Antivibrációs rendszer

A motoros eszközök fogantyúinál keletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési poblémékhoz vezethetnek. A STIHL ezért kifejlesztette a kiváló antivibrációs rendszert. Az antivibrációs rendszerrel ellátott motoros eszközöknél a fogantyúknál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgések jelentős mértékben csökkentettek.

stihl

Egykaros kezelés

A gép funkcióinak - mint hideg- és melegindítás, üzemelés és leállítás - irányítása egyetlen kar segítségével történik. Ez a kezelést különösen komfortossá és biztossá teszi, mivel így a kéz mindig a fogantyún maradhat.

stihl

Ematic lánckenőrendszer

A STIHL Ematic rendszer az Ematic vezetőlemezből, az Oilomatic fűrészláncból és egy szabályozható adagolású, illetve csökkentett anyagtovábbítású olajszivattyúból áll. A láncolaj célzottan és veszteség nélkül oda kerül, ahol szükség van rá. A lánckenő olaj felhasználása akár 50%-kal is csökkenthető.

stihl

Karburátor előmelegítés

A STIHL karburátor-előfűtéssel felszerelt fűrészeivel hideg időben sem lehet probléma: téli beállítás esetén előmelegített levegő áramlik a karburátor köré. Ez megakadályozza a karburátor befagyását. A nyári és a téli üzemmód egyetlen egyszerű mozdulattal állítható át.

stihl

Kompenzátor

A STIHL kompenzátor, a karburátor szabályzóegysége, gondoskodik arról, hogy a légszűrő növekvő elpiszkolódásánál is a motorteljesítmény, a füstgázminőség és az üzemanyag-felhasználás hosszú időn keresztül közel azonos marad. A szűrőt csak akkor kell tisztítani, amikor a teljesítmény érezhetően visszaesik. Ezáltal lehetővé válik a karbantartás nélküli, hosszabb használat is.

stihl

Oldalsó láncfeszítés

A fűrész láncfeszítése oldalirányban, a lánckerék-fedélen keresztül történik. Ez kizárja az éles fűrészlánccal való érintkezést.

stihl

Szerszám nélkül nyitható tankzárak

Szabadalmaztatott speciális zár üzemanyag- és olajtartályokhoz. Az ezzel ellátott motoros berendezések tankjai gyorsan, nagyobb erőkifejtése nélkül és szerszám nélkül nyithatóak és zárhatóak.