MS 462

443.990 Ft
Nincs Raktáron
Cikkszám: 11422000001
A STIHL MS 462 egy nagyon könnyű professzionális láncfűrész. Ez különösen hatékony támogatásnak bizonyul az erdei munkában, az erdészeknél, a terep- és kertépítésben, valamint a mezőgazdaságban . A 4,4 kW (6 LE) teljesítmény ideális közepes és nagy fák kivágására és gallyazására . Súly-optimalizált komponenseinek köszönhetően mindössze 6,0 kg súlyú, ezért rendkívül manőverezhető . Mert ha igényes munkáról van szó, minden gramm súly számít. Ráadásul gyorsan gyorsul, és állandó maximális sebességgel fut a fűrészlánc. A szerszám nélküli tanksapkák lehetővé teszik az olaj és a benzin gyors és egyszerű feltöltését . A lánccsere gyors és egyszerű a lánckerék fedelén lévő rögzítő anyák segítségével.

Műszaki adatok

Műszaki adatok Érték
Lökettérfogat cm³ 72,2
Teljesítmény kW 4,4
Teljesítmény LE 6
Tömeg kg  6
Teljesítménysúly kg/kW 1,4
Vágáshossz cm 45
Fűrészlánc osztása 3/8"

Kezelési útmutatók és biztonsági előírások:

stihl

STIHL 2-MIX motor

Öblítéskor üzemanyagot nem tartalmazó légréteg keletkezik az égéstérben található elégetett üzemanyag és a forgattyúházban lévő friss üzemanyag között. Ez a réteg mérsékli a gázadagolás megváltoztatásakor fellépő, üzemanyagot is tartalmazó öblítési veszteséget, ezáltal óvja az embert és a környezetet.

stihl

HD2 levegőszűrő körkörös tömítéssel

Az új kialakítású HD2 levegőszűrő körkörös tömítéssel akadályozza meg a finom por bejutását a motorba, így tovább növelve annak élettartamát. A szűrő PET anyagból készült, és nagyon jó szűrési tulajdonságokkal rendelkezik.

stihl

Dekompressziós szelep

A dekompressziós szelep az indításnál a hengerben lévő sűrített keverék egy részét távozni engedi. Ezáltal a szükséges húzóerő a behúzó kötélen jelentősen csökken, megkímélve ezzel a kezelő személyt és a motoros eszköz indítórendszerét is.

stihl

STIHL ElastoStart

A kompressziónyomás következtében a kétütemű motorok beindításánál lökésszerű erők lépnek fel, amelyek az izmokat és az ízületeket is megterhelik. Az ElastoStart ezt érezhetően csökkenti. Egy speciális, az indítófogantyúban lévő rezgéscsillapító elem a húzóerőnek megfelelően elfordul, így lehetővé teszi az egyenletes, hirtelen erőkifejtés nélküli indítást.

stihl

Oldalsó láncfeszítés

A fűrész láncfeszítése oldalirányban, a lánckerék-fedélen keresztül történik. Ez kizárja az éles fűrészlánccal való érintkezést.

stihl

Szerszám nélkül nyitható tankzárak

Szabadalmaztatott speciális zár üzemanyag- és olajtartályokhoz. Az ezzel ellátott motoros berendezések tankjai gyorsan, nagyobb erőkifejtése nélkül és szerszám nélkül nyithatóak és zárhatóak.

stihl

Antivibrációs rendszer

A motoros eszközök fogantyúinál keletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési poblémékhoz vezethetnek. A STIHL ezért kifejlesztette a kiváló antivibrációs rendszert. Az antivibrációs rendszerrel ellátott motoros eszközöknél a fogantyúknál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgések jelentős mértékben csökkentettek.

stihl

Kompenzátor

A STIHL kompenzátor, a karburátor szabályzóegysége, gondoskodik arról, hogy a légszűrő növekvő elpiszkolódásánál is a motorteljesítmény, a füstgázminőség és az üzemanyag-felhasználás hosszú időn keresztül közel azonos marad. A szűrőt csak akkor kell tisztítani, amikor a teljesítmény érezhetően visszaesik. Ezáltal lehetővé válik a karbantartás nélküli, hosszabb használat is.

stihl

Elvesztés ellen biztosított anya a lánckerékfedéle

Egyszerű vágószerkezet csere, az anya elveszítésének veszélye nélkül. Az MS 261-es motorfűrész volt az első, amely ezzel a rendszerrel rendelkezett. Nagy előny minden felhasználó számára.

stihl

Optimalizált lánckerék fedél

Lapos és keskeny lánckerék fedél kiemelkedő forgácskivetéssel.

stihl

Alacsony teljesítmény/súly arány

A STIHL MS 462 a legkönnyebb profi motorfűrész a saját kategóriájában. Speciálisan tervezett alkatrészek, mint például a henger, lánckerék fedél, forgattyús ház és a lendkerék segítségével sikerült elérnünk, hogy a motorfűrész még könnyebb legyen.

stihl

STIHL Ematic rendszer új olajszivattyúval

Az új tervezésű olajszivattyú még több lánckenőolaj szállítását teszi lehetővé. Ez különösen nagy segítséget jelent, ha poros környezetben vagy hosszabb vezetőlemezzel használják a motorfűrészt.

stihl

Döntési irány jelző

A szellőző házra festett irányjelzők nagy segítséget jelentenek a döntési munkálatoknál.

stihl

Optimalizált rönktámasz

Speciális formájának köszönhetően a motorfűrész könnyebben használható döntésnél és darabolásnál.