MS 500i

569.990 Ft
Raktáron
Cikkszám: 11472000000
A STIHL MS 500i benzines láncfűrész ideális az erdészeti munkákhoz . Mindenekelőtt a vastag fa feldolgozása hatékonyan végezhető a nagy teljesítménynek és a jó kezelhetőségnek köszönhetően. Könnyű konstrukciós koncepciójának és dinamikus forgási viselkedésének köszönhetően az optimálisan vezethető láncfűrész nemcsak a kivágás és a hosszra vágás, hanem a gallyazás során is lenyűgöző. Az MS 500i a világ első láncfűrésze elektronikusan vezérelt üzemanyag-befecskendezéssel . Az innovatív STIHL Injection befecskendezési technológia optimális motorteljesítményt és kiváló indítási viselkedést biztosít a tengerszint feletti magasságtól és a környezeti hőmérséklettől függetlenül. Az érzékelők mérik a légnyomást, a belső és külső hőmérsékletet, és továbbítják az információt a vezérlőegységnek. Ezzel optimálisan meghatározható az üzemanyag mennyisége és a gyújtási idő a meghatározott értékek felhasználásával. Ennek eredményeként az üzemanyag-adagolás a szelep nyitásával és zárásával biztosított. A STIHL Injection gyors gyorsulást jelent rendkívül nagy teljesítménnyel és kis tömeggel : A lánc 0,25 másodperc alatt gyorsul 0 km/h-ról 100 km/h-ra . Az MS 500i a legjobb teljesítmény-tömeg arányt éri el a piacon: egyedülálló 1,24 kg/kW. Az elektronikusan vezérelt befecskendezés a bevált STIHL 2-MIX motorban történik , amely nagy teljesítményt és alacsony fogyasztást kínál. A benzinmotoros láncfűrész STIHL ElastoStart rendszerrel rendelkezik az izmok és ízületek védelme érdekében . A HD2 légszűrő, a fogas anyák a lánckerék fedelén, az állítható térfogatú olajszivattyú, a szerszám nélküli tanksapka és az oldalsó láncfeszítő teszik teljessé a felső felszerelést.

Műszaki adatok

Műszaki adatok Érték
Lökettérfogat cm³ 79,2
Teljesítmény kW 5
Teljesítmény LE 6,8
Tömeg kg  6,2
Teljesítménysúly kg/kW 1,2
Vágáshossz cm 50
Fűrészlánc osztása 3/8"

Kezelési útmutatók és biztonsági előírások:

stihl

STIHL 2-MIX motor

Öblítéskor üzemanyagot nem tartalmazó légréteg keletkezik az égéstérben található elégetett üzemanyag és a forgattyúházban lévő friss üzemanyag között. Ez a réteg mérsékli a gázadagolás megváltoztatásakor fellépő, üzemanyagot is tartalmazó öblítési veszteséget, ezáltal óvja az embert és a környezetet.

stihl

HD2 levegőszűrő körkörös tömítéssel

Az új kialakítású HD2 levegőszűrő körkörös tömítéssel akadályozza meg a finom por bejutását a motorba, így tovább növelve annak élettartamát. A szűrő PET anyagból készült, és nagyon jó szűrési tulajdonságokkal rendelkezik.

stihl

Dekompressziós szelep

A dekompressziós szelep az indításnál a hengerben lévő sűrített keverék egy részét távozni engedi. Ezáltal a szükséges húzóerő a behúzó kötélen jelentősen csökken, megkímélve ezzel a kezelő személyt és a motoros eszköz indítórendszerét is.

stihl

Oldalsó láncfeszítés

A fűrész láncfeszítése oldalirányban, a lánckerék-fedélen keresztül történik. Ez kizárja az éles fűrészlánccal való érintkezést.

stihl

Szerszám nélkül nyitható tankzárak

Szabadalmaztatott speciális zár üzemanyag- és olajtartályokhoz. Az ezzel ellátott motoros berendezések tankjai gyorsan, nagyobb erőkifejtése nélkül és szerszám nélkül nyithatóak és zárhatóak.

stihl

Antivibrációs rendszer

A motoros eszközök fogantyúinál keletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési poblémékhoz vezethetnek. A STIHL ezért kifejlesztette a kiváló antivibrációs rendszert. Az antivibrációs rendszerrel ellátott motoros eszközöknél a fogantyúknál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgések jelentős mértékben csökkentettek.

stihl

Elvesztés ellen biztosított anya a lánckerékfedéle

Egyszerű vágószerkezet csere, az anya elveszítésének veszélye nélkül. Az MS 261-es motorfűrész volt az első, amely ezzel a rendszerrel rendelkezett. Nagy előny minden felhasználó számára.

stihl

Optimalizált lánckerék fedél

Lapos és keskeny lánckerék fedél kiemelkedő forgácskivetéssel.

stihl

STIHL Ematic rendszer új olajszivattyúval

Az új tervezésű olajszivattyú még több lánckenőolaj szállítását teszi lehetővé. Ez különösen nagy segítséget jelent, ha poros környezetben vagy hosszabb vezetőlemezzel használják a motorfűrészt.

stihl

Döntési irány jelző

A szellőző házra festett irányjelzők nagy segítséget jelentenek a döntési munkálatoknál.

stihl

Optimalizált rönktámasz

Speciális formájának köszönhetően a motorfűrész könnyebben használható döntésnél és darabolásnál.